Bergamot

Citrus bergamia

Bergamota este cea mai delicată dintre plantele de citrice, necesitând o climă și un sol special pentru a se putea dezvolta. În Grecia, fructele necoapte sunt consumate cu lingura ca desert sau alături de cafea. Uleiul de Bergamotă este unic între uleiurile de citrice și datorită faptului că binedispune și calmează în același timp.  Bergamota se utilizează de sute de ani pentru efectul său calmant și de reîntinerire a tenului. 

Beneficii primare

  • Presat la rece din coaja fructului de bergamotă, uleiul esențial de bergamotă este unic și se obține din cel mai delicat fruct dintre uleiurile de citrice, fiind apreciat pentru calitatea aromei sale.
  • Uleiul de bergamotă se utilizează frecvent la masajul terapeutic, datorită acțiunii sale calmante la nivelul pielii
  • Este utilizat într-o mare varietate de parfumuri, creme, loțiuni, săpunuri și produse pentru îngrijirea tenului, datorită parfumului și proprietăților sale calmante

Utilizări

  • Adaugă una-două picături la loțiunea ta pentru curățarea tenului făcută în casă.
  • Aplică-l pe piele la duș și bucură-te de acțiunea sa de purificare a pielii.
  • Combină-l cu Ulei de cocos fracționat pentru a obține un ulei de masaj cu efect calmant

Indicații de utilizare

Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș. Doar pentru uz extern.

Descriere aromatică

Citric, condimentat, cu o ușoară notă florală