Blue Tansy

Mușețel albastru marocan

Mușețelul albastru marocan, sau mai simplu, mușețelul marocan, este o plantă mediteraneană anuală cu flori galbene, care crește în nordul Marocului. Camazulena, o componentă chimică a mușețelului albastru marocan, îi conferă culoarea indigo caracteristică și este cunoscută pentru beneficiile sale de calmare a tenului. În același timp, componenta chimică principală, sabinena, contribuie la reducerea aspectului de pete. Este perfect pentru masarea pe piele în combinație cu ulei de cocos fracționat sau loțiune de corp, după o zi lungă de muncă sau activitate fizică intensă, pentru a sprijini procesul natural de recuperare al organismului.

Beneficii primare

  • Contribuie la reducerea aspectului de pete.
  • Oferă o senzație calmantă când este aplicat pe piele.

Utilizări

  • Adaugă o picătură la crema hidratantă sau loțiunea preferată de curățare a feței și aplică local pentru a reduce aspectul de pete și a calma iritațiile pielii.
  • Adaugă 1 sau 2 picături la loțiunea de corp, pentru un masaj reconfortant după o zi stresantă sau un antrenament intens.

Indicații de utilizare

Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.

Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Metodă de extragere

Distilare cu abur

Partea plantei

Floare/Frunză/Tulpină

Constituenți principali

Sabinenă, camazulenă

Descriere aromatică

Fructat, fin, balsamic